Stichting

Voorwoord door (Opa) Bart Notten :

Ik ben al vanaf 1965 betrokken bij de Zijspansport, met een ongekend lange staat van dienst als Bakkenist (33jaar), Promotor, Vaandeldrager en Oprichter van de Stichting Kidsandsidecars.

Mijn voorgeschiedenis en kennis ligt natuurlijk op en langs de banen Nationaal en Internationaal, met als hoogtepunt een maand in het land van Uncle Sam 1972.

Rond 2000 met wat voorkennis en behulp van Leto, en 2 Buurjongens begonnen bij fietscross-bosje, verder na enig speurwerk met onze kennissenkring hadden wij in 2007 al 5 teams bij elkaar verzameld, en mochten we onze (de KIDS) teams hun rijkunsten vertonen tijdens de opstapdag in de Veldhoek. Na dit zeer geslaagde optreden kwam ook de media en het bedrijfsleven in beweging, zodat wij in 2009 een stichting en bestuur in het leven hebben geroepen.

Dat het besturen van een organisatie vele Ups&Downs met zich meebrengt hoeft voor de meesten geen uitleg! Desondanks hebben we vele nieuwe ontwikkelingen doorgemaakt: CC gekoppeld aan leeftijden, Promo-stand, groeiend aantal jeugd-teams. Zowel Nationaal en Internationaal. En zeer belangrijk is de samenwerking met de K.N.M.V. en de versoepeling/duidelijkheid van diverse regelgevingen in samenspraak met Stichting Kidsandsidecars.

Ook ons nieuwe Bestuur anno 2013 met veel technische kennis en knowhow en nieuwe ideeën, is een welkome aanvulling voor Kidsandsidecars. Ik heb elders aangegeven een paar passen opzij te doen, maar ik zal me zeker bij mijn “Geesteskindje” betrokken blijven voelen.

Rest me nog alle betrokkenen bij Kidsandsidecars, die ons op welke manier dan ook hebben gesteund en mede verantwoordelijk zijn voor dit succes, dit ook zeker in de toekomst te blijven doen.

“EENDRACHT MAAKT MACHT”

BEST REGARDS,

BART NOTTEN


 

logo kids

Voorzitter Coen van den Heuij                          06-20113530

Bestuurslid Chris Kool                                      06-53241776

Bestuurslid Ard van Dijk

Bestuurslid Roger van de lagemaat

Secretariaat Gerda Meijerman                          06-10473616

Penningmeester Brendy van Dijk

 

Voor algemene informatie kunt u mailen naar: Coen, [email protected] .nl of  naar Gerda, [email protected]


Stichting Kidsandsidecars promoot de zijspanmotorcross onder de jeugd en organiseren daarvoor diverse wedstrijden en demo’s in Nederland en daarbuiten.

Vanaf 2013 gaan wij, samen met ervaren zijspanrijders trainingen geven aan alle KIDSANDSIDECARS teams en aan alle kinderen die een zijspanmotor hebben en daarbij best wel trainingen willen / kunnen gebruiken. Daarvoor worden  er nu ook voor al  deze jeugdteams  trainingsdagen georganiseerd met mmv. KNMV en of MON.

 KIDSANDSIDECARS , teams moeten de leeftijd en aantal CC’s overeenkomen met het reglement van de K.N.M.V. en of de MON ent het aanvullend reglement van KIDSANDSIDECARS. ( er zijn mogelijkheden om dispensatie aan te vragen)

Tevens moet er eerst  een aanmeldingsformulier worden ingevuld met de juiste gegevens en ondertekend,  zo spoedig mogelijk  terug worden gemaild naar [email protected]

Het nieuwe team dient in het bezit te zijn van geldige licenties  van de MON en een beoordeling van Roger  vd Lagemaat of Marcel Grondman.

Zijn de formulieren correct ingevuld,  dan  pas kan een team van start gaan bij KIDSANDSIDECARS.       ( Geen geldige documenten ! is niet starten)

 

 


Met heel veel trots maakt het bestuur van de KIDSANDSIDECARS ieder jaar een winnaar bekend dat tijdens de kampioenshuldiging van de KIDSANDSIDECARS.  De Ton van Heugten Bokaal wordt uitgereikt aan een persoon of personen die zich inzetten of verdienstelijk hebben gemaakt voor de KIDSANDSIDECARS.

Beker_t_v_h[1] (444x749)

KIDSANDSIDECARS is het inmiddels al welbekende jeugdzijspanproject van Bart Notten sr. Dankzij de welwillende medewerking van de familie van Heugten en het door hun beschikbaar stellen van de Ton van Heugten Bokaal, is dit alles mogelijk gemaakt.

Welke zijspanliefhebber kent Ton van Heugten nu niet ? Voor de ouderen onder ons is Ton een bekende zijspantopper maar zou onze jeugd hem ook kennen ?